آزمون های ویژه تحصیلات تکمیلی – TOLIMO, EPT, MSRT, MCHE, MHLE

آزمون دکترا

آزمون زبان دکتری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی

TOLIMO, EPT, UTEPT, MSRT, MCHE, MHLE, ESTA, TOEFL, IELTS


مهم‌ترین آزمون‌های زبان برای داوطلبان دکتری چیست؟

برای برخی سخت‌تر از خود آزمون دکتری گذشتن از آزمون زبان دکتری است؛ کابوسی است که گاهی از همان ترم‌های نخست کارشناسی‌ارشد گریبان آنها را می‌گیرد؛ عده‌ای را به کل از آزمودن بخت خویش برای راه‌یابی به دوره دکتری نا امید می‌کند و گروهی دیگر را سخت به تکاپو می‌اندازد که پایه‌های زبان خود را قوی کنند.

چند سالی است که داوطلبان کسب عنوان دکتری، باید پیش از شرکت در آزمون اصلی، در یکی از آزمون‌های زبان ملی یا بین‌المللی پذیرفته شوند. اینکه باید سراغ چه آزمونی بروند، به رشته و دانشگاه هدف آنها بستگی دارد. اما بسیاری از داوطلبان بدون توجه به این نکته وقت، انرژی و سرمایه زیادی را صرف آمادگی برای پذیرش در آزمون‌های بین‌المللی همانند تافل و آیلتس می‌کنند؛ غافل از آنکه اگر هدف آنها تنها دانشگاه‌های داخل کشور باشد می‌توانند با وقت و هزینه کمتر در یکی از آزمون‌های ملی زبان دکتری پذیرفته شوند.

برای آمادگی آزمون زبان دکتری، می توانید ابتدا برای یکی از آزمون های زبان استاندارد آماده شوید تا علاوه بر کنکور دکتری مدرک زبان را نیز برای مصاحبه ها دارا شوید. لیست آزمون های زبان معتبر به همراه منابع و مشخصات آنها در ادامه متن آورده شده است. آزمون زبان MSRT، آزمون زبان تولیمو TOLIMO، آزمون زبان تافل TOEFL و آزمون زبان آیلتس IELTS معتبرترین آزمون های زبان مورد پذیرش دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری هستند. منابع این آزمون ها تا حد زیادی یکسان هستند و با مطالعه یک آزمون می توان برای دیگر آزمون ها هم آماده شد. تفاوت اساسی شیوه برگزاری ازمون ها است.

شما برای کسب نمره قابل قبول باید علاوه بر یاد گیری منابع این آزمون ها شیوه برگزاری آنها را نیز بدانید و با تمرین و تکرار خود را از لحاظ ذهنی آماده شوید تا وقت محدود این آزمون ها برایتان درد سر ساز نشود. شرکت در کلاس های آمادگی ما و انجام مرتب نمونه سوالات این آزمون ها می تواند تا حد زیادی شما را برای امتحان اصلی آماده کند.

اگر می‌خواهید بدانید مهم‌ترین آزمون‌های ملی زبان دکتری که در ایران برگزار می‌شوند و کاربرد هر یک از آنها چیست، ادامه مطلب را بخوانید.

زبان دکتری

آزمون تولیمو یا TOLIMO توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا می شود که در واقع آزمونی استاندارد برای تعیین سطح دانش زبان انگلیسی می باشد. بیشتر متقاضیان این آزمون را داوطلبان دکتری تشکیل می‌دهند زیرا داشتن یک نمره زبان (تولیمو، تافل، MCHE و …) برای قبولی در آزمون زبان دکتری لازم است.

نحوه برگزاری آزمون تولیمو

در جلسه آزمون به هر یک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده می شود که یک دفترچه تشریحی (دفترچه شماره ۱) و دفترچه دیگر تستی(دفترچه شماره ۲) خواهد بود. داوطلبان باید پاسخ سوال تشریحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند.

– دفترچه شماره ۱:

یک سوال تشرحی نوشتاری (Writing) که داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنویسد.

– دفترچه شماره ۲:

حاوی ۱۴۰ سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی (Structure and written expression)، خواندن و درک مطلب (Reading comprehension) و درک مطلب شفاهی یا شنیداری (Listening comprehension) می باشد که داوطلبان باید طبق زمان بندی زیر به این سوالات پاسخ بدهند:

  • ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)
  • خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه)
  • درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه)

دانلود منابع آزمون تولیمو TOLIMO

برای آمادگی آزمون زبان دکتری بویژه تولیمو TOLIMO نیاز به ۵ مهارت زبان خواهید داشت. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان آزمون تولیمو TOLIMO شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید. با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگمن را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید. برای کسب نمره بالای ۵۰۰ که نمره مورد نیاز اکثر دانشگاه ها است برنامه فشرده ای نیاز دارید که هم از نظر درک مطلب و لغت و هم از نظر مهارت شنیداری و نوشتاری به سطح مطلوب برسید. برای بخش مهارت شنیداری نیز شما باید تمرین زیاد داشته باشید. در آکادمی زبان نجفی ما بروزترین مطالب را برای شما داوطلبین گرامی فراهم کرده ایم.

تاریخ برگزاری و شیوه ثبت نام آزمون تولیمو TOLIMO

تاریخ برگزاری آزمون های تولیمو توسط سازمان منتشر شده است که برای آگاهی از زمان این آزمون ها و ثبت نام در آنها میتوانید از این لینک اقدام نمایید.

تذکر مهم در رابطه با آزمون تولیمو

  • در جلسه آزمون منحصرا سوالات بخش شنیداری از بلندگو پخش می شود و داوطلبان باید با توجه به متن سوال که از بلندگو پخش می شود، نسبت به انتخاب یکی از ۴ گزینه ای که در رابطه با سوال مربوط به این بخش درج گردیده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاری نمایند.
  • متن سوالات شنیداری فقط یک بار از بلندگو پخش می شود و قابل تکرار نیست.

نمرات آزمون تولیمو و زمان اعلام نتایج

نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و 10 برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود. دامنه نمره کل از 310 تا 677 می باشد.

لازم به ذکر است که بخش Writing نمره جداگانه دارد و نمره آن بین 1 الی 6 در کنار نمره کل در کارنامه درج می گردد.

نتایج آزمون معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ روز پس از آزمون آماده می شود و از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می شود و ضمنا همزمان با اعلام نتیجه از طریق سایت، نسخه ای از کارنامه به اداره پست تحویل می شود تا به نشانی اعلام شده در پروفایل داوطلبان ارسال شود .لازم به ذکر است که نشانی مورد استفاده برای ارسال کارنامه برای هر آزمون حدودا ۱۵ روز قبل از هر آزمون از پروفایل داوطلبان استخراج می شود و اگر پس از این زمان نشانی داوطلبی در پروفایل تغییر کند کارنامه به همان نشانی قبلی ارسال خواهد شد.

ویژگی های دوره آماده سازی آزمون TOLIMO در آکادمی زبان نجفی، با توجه به روش آموزشی سیستماتیک در این حوزه به شرح ذیل می باشد:

  • ارائه منابع ویژه و انحصاری و طرح درس دقیق جهت این دوره
  • ارائه برنامه مطالعه در منزل اختصاصی برای داوطلب متناسب با نیازها، ضعف های فردی و نمره مورد نظر
  • اتخاذ رویکرد آزمونی در دوره آماده سازی TOLIMO با توجه به نیاز داوطلبین به مهارت های فرازبانی در کنار دانش زبان انگلیسی
  • آموزش منطبق با مواد آزمون تولیمو
  • آموزش تکنیک های تست زنی که دانشجویان را در مدیریت زمان جلسه یاری می کند
  • حل نمومه سوالات ادوار گذشته
  • رفع نقاط ضعف فراگیران و آماده سازی آنها برای آزمون

شرایط برگزاری:

  • بدیهی است که افراد مختلف توانمندی مختلفی دارند که هر فرد پس از تعیین دقیق سطح توانمندی باید از یکی سطوح تعریف شده دوره را بگذراند.
  • کلاس های آماده سازی آزمون TOLIMO به صورت خصوصی یا نیمه خصوصی برگزار می گردد.
  • تعداد جلسات کلاس های آماده سازی آزمون TOLIMO بسته به نتیجه تعیین سطح در جلسات 90 دقیقه ای برگزار می شود.

عناوین و سرفصل های درسی دوره آماده سازی آزمون TOLIMO

  • تدریس کامل نکات مربوط به گرامر همراه با حل تست های واقعی
  • تدریس لغات پرکاربرد در این امتحانات
  • تدریس مهارت های مربوط به Reading و درک مطلب همراه با حل تست های واقعی
  • تدریس مهارت ها و لغات پرکاربرد مربوط به Listening همراه با حل تست های واقعی
  • تدریس مهارت های مربوط به مدیریت زمان در آزمون (Time Management)
  • تدریس نکات مربوط به Writing و چگونگی سازماندهی اطلاعات در یک مقاله در آزمون TOLIMO
  • تدریس مهارت چگونگی افزایش سرعت در تست زنی بدون وابستگی به معانی لغات
  • تصحیح مقالات برای متقاضیان آزمون TOLIMO در کلاس

زبان دکتری

آزمون MSRT در واقع همان MCHE یکی از آزمون های زبان دکتری است که توسط اداره بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم نام آن تغییر پیدا کرده است. اما تفاوتی در آزمون ایجاد نشده است و کلیه سرفصل ها مانند قبل در قالب چهار مهارت شنیداری، درک مطلب، لغت و ساختار مورد آزمایش قرار می گیرد. میزان سختی MSRT را تا حد زیادی می توان با آزمون‌های بین‌المللی TOEFL PBT و TOLIMO مقایسه کرد. این امتحان به عنوان مجوز ورود دانشجو به دوره دکتری داخل کشور تلقی می‌شود و اگر دانشجویی این مدرک زبان را نداشته باشد، نمی‌تواند به دوره دکتری وارد شود، و تنها در داخل کشور دارای اعتبار است.

MSRT، جامع‌ترین آزمون زبان دکتری است که در ایران برگزار می‌شود. برگزارکننده‌ آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و تمام دانشگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه، دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی آن را می‌پذیرند. بیشتر داوطلبان MSRT، دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی هستند. این آزمون به صورت معمول، سالانه 10 تا 12 بار برگزار می‌شود. تعداد دفعات شرکت در این آزمون محدودیتی ندارد و داوطبان می‌توانند تا زمان کسب نمره دلخواه، در هر تعداد آزمون‌ که نیاز است شرکت کنند اما اگر از شرکت در آزمون انصراف دهند یا تاریخ آن را جابه‌جا کنند، نمی‌توانند هزینه را پس بگیرند.

محل برگزاری این آزمون در تهران، دانشگاه علم و صنعت است. البته این آزمون هر سال در تعدادی از شهرستان‌ها نیز برگزار می‌شود که فهرست شهرهای محل برگزاری یکسان نیست.

جدول زمان بندی و تعداد پرسش های آزمون MSRT

این آزمون که برای مصاحبه دانشگاه ها حداقل نمره ۵۰ را مورد قبول قرار می دهند از سه بخش تشکیل شده است و حد اکثر ۷۵ دقیقه طول می کشد. جدول زمانبندی این آزمون به صورت زیر است:

 

منابع و شیوه آمادگی

برای آمادگی آزمون زبان دکتری MSRT سه مهارت را در زبان خود تقویت کنید. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان MSRT شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید. لغات آزمون MSRT چندان سخت نیست و با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگمن را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید. فراموش نکنید که زمان این آزمون بسیار کم است و یکی از مهم ترین چالش های شما در این آزمون سرعت تست زنی و مدیریت زمان است. برای بخش مهارت شنیداری نیز شما باید تمرین زیاد داشته باشید که با منابع شنیداری که ما در کلاس ها تحت اختیار شما خواهیم گذاشت علاوه بر آمادگی برای آزمون زبان MSRT می توانید برای سایر آزمون های زبان نیز به آمادگی مطلوب برسید.

شیوه ثبت نام آزمون زبان MSRT

برای ثبت نام در آزمون زبان MSRT می توانید به آدرس وب سایت وزارت علوم از این لینک مراجعه کنید. برای ثبت نام شما نیاز به تصویر اسکن شده شناسنامه و کارت ملی و مدرک تحصیلی تان دارید.

تاریخ اعلام نتایج آزمون MSRT

آزمون زبان MSRT تقریبا هر ماه توسط وزارت علوم برگزار می گردد و نتایج آن معمولا ۳ تا ۴ روز بعد از طریق وب سایت این آزمون اعلام می گردد. داوطلبین می توانند کارنامه خود را از طریق وب سایت دریافت کنند یا با مراجعه به سازمان دانشجویان خارج از کشور آن را دریافت کنند. مدرک MSRT از طریق این سایت برای دانشگاه ها قابل تایید است به این معنی که پس از ارایه مدرک به دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری ، دانشگاه ها می توانند از طریق کد رهگیری پایین مدرک از صحت آن وب سایت آزمون زبان وزارت علوم اطمینان پیدا کنند.

سولات متداول آزمون MSRT

  1. آیا در آزمون MSRT نمره منفی لحاظ می شود؟ خیر
  2. اگر یک بار در آزمون موفق نشویم آیا می توانیم در آزمون بعدی شرکت کنیم؟ خیر متقاضی نمی تواند بلافاصله در آزمونی که مرحله بعد برگزار می شود شرکت کند، اما در آزمونهای بعدی می تواند شرکت کند.
  3. نمره قبولی در آزمون MSRT چند می باشد؟ نمره قبولی در آزمون ۵۰ به بالاست که البته در مواردی بسته به دانشگاه مورد نظر متغیر است و از ۴۵ تا ۷۵ تغییر می کند.
  4. انصراف از آزمون امکان پذیر می باشد؟ خیر
  5. هزینه آزمون و طریقه پرداخت آن به چه صورت است؟ هزینه آزمون 600000 ریال (شصت هزار تومان) و پرداخت آن بصورت آنلاین می باشد.
  6. مدارك و وسايل مجاز همراه داوطلب در روز آزمون چه مي باشد؟ اصل کارت ملی -کارت ورود به آزمون -دو عدد مداد مشکی نرم-خودکار- پاک کن و تراش ضمنا” آوردن هر گونه لوازم صوتی – تلفن همراه -کیف جزوه و کتاب ممنوع می باشد.
  7. زمان ورود به محل برگزاری و شروع آزمون چه ساعتی می باشد؟ ساعت ورود از ساعت 8:15 تا 9 صبح (بعد از ساعت فوق دربهای ورودی بسته خواهد شد و به هیچ عنوان داوطلبی نمی تواند وارد محل برگزاری ازمون شود) و شروع آزمون ساعت 9:15 صبح. البته اگر در تقویم آزمون، زمان برگزاری آزمون عصر اعلام شود آنگاه ساعت برگزاری آزمون ساعت 15:15 و زمان ورود به محل آزمون از ساعت 14:15 تا 15 می باشد.
  8. زمان ساختن پروفایل برای ثبت نام در آزمون به چه شکل است؟ داوطلبان می توانند برای ثبت نام در آزمون تا 16 ساعت قبل از ساعت شروع ثبت نام هر آزمون و 6 ساعت پس از ثبت نام در سامانه پروفایل بسازند.
  9. جریمه تخلف در آزمون چیست؟ داوطلباني كه بافرستادن فرد دیگری بجای خود و جعل مدارك هويتي سعي در گمراه نمودن مجريان آزمون نمايند و در آن شركت كنند و تخلف آنان (حتي پس از برگزاری آزمون زبان دکتری و دريافت مدرك) اثبات گردد، برابر مقررات برگزاري آزمون ها، به حراست و کمیته انظباطی دانشگاه محل تحصیل معرفی و مدارك مربوط به آنها باطل و از شركت در آزمون‌ به مدت 2 تا 10 سال محروم خواهند شد و با توجه به اينكه جعل هرگونه اسناد دولتي و استفاده از سند مجعول و شركت كردن به جاي داوطلب اصلي، برابر قانون مجازات اسلامي (تعزيرات مصوب 1375) جرم تلقي مي‌شود و مجازات كيفري به همراه خواهد داشت، اين گروه از متخلفان براي صدور احكام قضائي به مراجع قضائي معرفي مي‌گردند.

زبان دکتری

این آزمون زبان دکتری ویژه دانشجویان داوطلب شرکت در کلیه دوره‌های علوم پزشکی دانشگاه‌های دولتی است. MHLE را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌کند. بعد از قبولی در این آزمون, برای داوطلب گواهی صادر خواهد شد که تا دو سال اعتبار خواهد داشت. این آزمون مخصوص افرادی می‌باشد که قصد ادامه تحصیل در دوره‌های دکتری تخصصی داخل و اعزام به خارج از کشور را دارند.

اگر داوطلبان گروه علوم پزشکی تنها قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های سراسری را داشته باشند بهتر است درMHLE شرکت کنند چرا که محتوای لغات و متون آزمون تقریبا در تمامی بخش‌ها، تخصصی این حوزه است و داوطلبان آشنایی بیشتری با آنها دارند. اما اگر شرکت در آزمون دکترای هر دو دانشگاه دولتی و آزاد در برنامه آنها قرار دارد باید به سراغ MSRT بروند چرا که دانشگاه آزاد مدرک MHLE را نمی‌پذیرد. البته یک مزیت دیگر MSRT نسبت به MHLE نیز تعداد دفعات برگزاری بیشتر آن در طول سال است که شانس داوطلبان را کسب نمره قابل افزایش می‌دهد.

محتوای کلی MHLE و همچنین سیستم نمره‌دهی آن نیز تاحدودی مشابه آزمون MSRT است با این تفاوت که لغات مورد استفاده، تخصصی رشته‌های گروه علوم پزشکی هستند.

این آزمون تقریبا هر دو ماه یکبار در مراکز و شهرهای مختلف برگزار می‌گردد. فردی که در این آزمون شرکت می‌کند لازم است که دارای دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته مربوطه یا دکترای حرفه‌ای (پزشکی, دندانپزشکی, داروسازی, دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی) باشد. مدرک معادل کارشناسی ارشد و یا گواهی پایان دوره پذیرفته نیست. هم‌چنین داوطلبان نباید در دوره‌های دکترای تخصصی یا دستیاری در کلیه موسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور مشغول به تحصیل باشند. مدرک کسب شده در این آزمون، حین مصاحبه دکتری و یا قبل از برگزاری آزمون جامع دکتری، توسط کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور قابل پذیرش و معتبر می باشد. این مدرک، علاوه بر قابلیت ارائه ی آن به دانشگاه ها حین مصاحبه دکتری، جهت کسب فرصت مطالعاتی و یا بورسیه های تحصیلی دولتی لازم خواهد بود.

این آزمون از چهار بخش تشکیل شده است؛ ۳۰ سئوال شنیداری، ۳۰ سئوال درک مطلب، ۲۰ سئوال واژگان و ۲۰ سئوال گرامر. آزمون MHLE هر سال پنج یا شش بار در تهران و تعدادی از شهرستان‌ها برگزار می‌شود. تعداد دفعات شرکت در این آزمون نیز محدودیتی ندارد.

منابع آزمون MHLE

منابع شناخته شده این آزمون عبارتند از:

TOEFL Preparation KIT

Barron’s Barron’s- How- to- Prepare- for the TOEFL- 11th Edition

Longman- Complete- Course- for- the TOEFL

504 Essential Words For TOEFL

TOEFL Grammar Flash

TOEFL Reading Flash

TOEFL Word Flash

Preparation for the Paper Tests- By Debora Philips

که البته در سال‌های اخیر، طراحان سوال فقط به این منابع رایج بسنده نکرده و همواره از ژورنال های آکادمیک دنیا نیز برای طراحی سوالات بهره جسته اند. توجه کنید که سوالات زبان کارشناسی ارشد وزارت بهداشت نیز می‌توانند به شما کمک کنند چراکه طراحان سوال آزمون MHLE معمولا همان طراحان سوالات زبان‌آموزان ارشد پزشکی هستند. برای ثبت نام و کسب اطلاعات می‌توانید به سایت www.sanjeshp.ir مراجعه نمایید.

زبان دکتریمتقاضیان تحصیل در مقطع دکتری در ایران باید دارای مدرک زبان انگلیسی معتبر باشند. اگر فردی توانایی کسب نمره قابل قبول در آزمون های بین المللی تافل یا آیلتس را داشته باشد، بهتر است در آن ها شرکت کند چون اعتبار زیادی دارند. در اینجا به بررسی عناوین (( آزمون ای پی تی ( EPT ) چیست ؟ )) ، (( جزئیات آزمون EPT )) ، (( منابع آزمون EPT )) و (( ثبت نام آزمون ای پی تی (EPT) )) می پردازیم.

آزمون ای پی تی (EPT) چیست؟

تاریخچه آزمون زبان دکتری EPT به سال 86 باز میگردد. از سال 1386 تا 1392 حدود 20 آزمون ای پی تی برگزار شد. از سال 92 تاکنون تقریبا هر ماه یک آزمون ای پی تی (EPT) در ایران توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود. در سال های قبل شرکت در این آزمون صرفا برای دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات الزامی بود اما اخیرا برای تمامی دانشجویان در این مقطع در تمامی دانشگاه های آزاد ، اجباری است.
آزمون EPT، آزمونی جهت سنجش دانشجویان مقطع دکتری است که میزان مهارت و دانش آن ها از زبان انگلیسی را می سنجد . EPT مخفف عبارت ENGLISH PROFICIENCY TEST می باشد. این آزمون بی شباهت به آزمون تافل نیست و تنها تفاوتی که با آن دارد این است که در این آزمون قسمت شنیداری و نگارشی وجود ندارد. شرکت در این آزمون محدودت خاصی ندارد و هر داوطلب می تواند تا زمانی که به نمره دلخواه برسد در این آزمون شرکت کند. اعتبار نمره این آزمون دو سال می باشد.

جزئیات آزمون EPT

جزئیات آزمون EPT به شرح زیر است :

  1. بخش واژگان : این بخش شامل 25 سوال تستی است .
  2. بخش دستور زبان : این بخش شامل 40 سوال تستی است .
  3. درک مطلب شامل خواندن و درک متون : این بخش شامل 20 سوال تستی است .
    درک مطلب متن با کلمات حذف شده (cloze) : این بخش شامل 15 سوال تستی است .

این آزمون جمعا 100 سوال تستی دارد و نمره منفی ندارد. توصیه می شود هیچ سوالی را بدون جواب باقی نگذارید و شانس خود را امتحان کنید. حد نصاب نمره قبولی در آزمون ای پی تی 50 می باشد.

ثبت نام آزمون EPT (ای پی تی)

متقاضی باید برای ثبت نام آزمون زبان دکتری EPT (ای پی تی) از طریق سامانه اینترنتی اقدام کند. متقاضی می تواند با ورود به سامانه آزمون EPT، جدول زمان بندی تاریخ های برگزاری این آزمون را در طی سال جاری مشاهده کند. متقاضی با کلیک کردن بر روی دکمه ثبت نام وارد صفحه ورود اطلاعات می شود و بعد از تکمیل فرم داده شده، وارد مرحله پرداخت اینترنتی می شود. پس از پرداخت هزینه شرکت در آزمون EPT، سیستم به متقاضی کدی به نام شناسه پرداخت می دهد. اخذ این کد به منزله موفقیت در ثبت نام می باشد.

منابع آزمون EPT

۱- Longman Preparation for the TOEFL (The Paper – based)
۲- Barron’s Essential Words for TOEFL
۳- ۱۱۰۰ Words You Need to Know
۴- ۵۰۴ Essential Words
۵- TOEFL Reading Flash (۲۰۰۱)

سوالات متداول داوطلبان شرکت در آزمون EPT

  1. نمره قابل قبول EPT براي ارائه به دانشگاه هاي مختلف حين مصاحبه دكتري چقدر است؟ شركت كنندگان اين آزمون زبان دکتری (فارغ از رشته تحصيلي و دانشگاه خود) مي بايست حداقل نمره 50 را جهت ارائه مدرك EPT خود حين مصاحبه دكتري دانشگاه آزاد كسب كنند.
  2. آيا مي توان دو بار متوالي در اين آزمون شركت كرد؟ تعداد شركت در اين آزمون محدوديت خاصي ندارد و داوطلبين آزمون زبان دکتری مي توانند تا زمان كسب نمره دلخواه در كليه آزمون ها شركت كنند.
  3. مدرك زبان (MSRT / MCHE) چيست؟ چه فرقي با EPT دارد؟ مدرك زبان MSRT و MCHE، مدرك زبان دکتری مورد تاييد وزارت علوم مي باشد و آزمون آن هر ماه به صورت منظم برگزار مي گردد. كليه دانشگاه هاي مورد تاييد وزارت علوم و همچنين دانشگاه آزاد اسلامي، اين مدرك را حين مصاحبه دكتري معتبر مي دانند. محتواي كلي آزمون با آزمون EPT تفاوت چنداني ندارد اما MSRT علاوه بر ساختار آزمون زبان دکتری EPT كه شامل لغات، گرامر و درك مطلب است، مهارت شنيداري (listening) داوطلبان را نيز مورد سنجش قرار مي دهد و به همين دليل، معمولا سطح دشواري آزمون MSRT را بالاتر از EPT مي دانند.
  4. كدام مدرك زبان دکتری براي ارائه به دانشگاه آزاد مناسب تر است؟ در صورتي كه داوطلب تصميم قاطع براي ادامه تحصيل در دانشگاه آزاد را دارد، بهتر است در آزمون EPT شركت كند. چرا كه آزمون EPT بدون آزمون شنيداري برگزار مي گردد و علاوه بر آن، نمره قابل قبول EPT، 50 مي باشد. در صورتي كه اگر داوطلب بخواهد مدرك MSRT را به دانشگاه آزاد ارائه كند، مي بايست حداقل نمره 65 اين آزمون را كسب كرده باشد.
  5. درجه سختي اين آزمون چقدر است؟ مي توان آزمون زبان دکتری EPT را با آزمون بين المللي TOEFL PBT مقايسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL اين است كه بخش شنيداري و نگارش ندارد.
  6. بهترين متد مطالعه براي كسب نمره معقول اين آزمون كدام است؟ بهترين متد مطالعه، تكيه بر تجربه موسسات و اساتيدي است كه سال هاي زيادي را در اين راه گذرانده و نسبت به سليقه طراحان سوالات آزمون ها، اشراف كامل دارند.

زبان دکتری

مرکز آزمون زبان عمومی دانشگاه تهران، مسئولیت برگزاری آزمون زبان عمومی این دانشگاه را بر عهده دارد. این مرکز از یک طرف مجری سیاست‌ها و آیین‌نامه‌های ارسالی از جانب معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران و از طرف دیگر، زیرمجموعه­ دانشکده­ زبان‌ها و ادبیات خارجی است.

مرکز آزمون زبان عمومی دانشگاه تهران، جهت سنجش مهارت زبانی داوطلبان آزمون دکتری، هر ساله ۶ نوبت آزمون زبان عمومی در فواصل زمانی مشخص برگزار می‌نماید.

قبولی داوطلبانی که حداقل %۶۰ امتیاز را کسب نمایند تا دو سال برای شرکت در آزمون‌های دکتری تخصصی این دانشگاه و برخی دانشگاه‌های دولتی دیگر معتبر خواهد بود و بنابراین برخی دانشگاه‌ها، مدرک این آزمون را به عنوان مدرک زبان نمی‌پذیرند. شایان ذکر است که برای داوطلبان شرکت در آزمون دوره­ دکتری تخصصی برخی رشته‌ها مانند زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عرب کسب حداقل %۵۰ امتیاز، کافی است.

این آزمون در سطح آزمون تافل طراحی شده و شامل ۱۰۰ سؤال چهارگزینه‌ای است. از این تعداد، ۳۰ سؤال به گرامر و دستور زبان،‌ ۳۵ سؤال به واژه و معنای کلمات و ۳۵ سؤال به درک مطلب اختصاص می‌یابد. مدت زمان پاسخگویی به ۱۰۰ سؤال آزمون، ۱۰۰ دقیقه است. این آزمون نمره‌ منفی ندارد.

زبان دکتری

  • هر چهار آزمون مورد اشاره تنها در داخل کشور اعتبار دارند و فاقد اعتبار بین‌المللی هستند اما کسانی که تقاضای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور را دارند باید مدرک MSRT را ارائه کنند.
  • بر خلاف تصور بسیاری از داوطبان پرسش‌های مطرح شده در این آزمون‌ها تنها از منابع خاص طرح نمی‌شوند. منابع معرفی شده تنها برای کسب آمادگی اولیه کفایت می‌کنند چرا که در سال‌های اخیر، سلیقه طراحان سوال به سمت طرح پرسش از مجلات علمی معتبر دنیا گرایش پیدا کرده است. داوطبان باید آمادگی لازم برای درک متون علمی تخصصی منتشر شده در چنین مجلاتی را داشته باشند. به عبارت دیگر منابع مورد اشاره تنها منابعی نیستند که سئوالات آزمون از آنها استخراج می‌شوند بلکه تمامی مجلات بین‌المللی انگلیسی زبان و مقالات به روز دنیا نیز در دسته‌بندی منابع سئوالات قرار دارند. افرادی که در سال‌های اخیر در آزمون‌های ملی زبان دکتری شرکت کرده و صرفا منابع مورد اشاره را مطالعه کرده‌اند با ابهامات، لغات و نکات جدیدی روبرو شده‌اند که همین امر نشان می‌دهد نباید تنها به منابع معرفی شده اکتفا کرد.
  • حداقل نمره قابل قبول در این آزمون‌های زبان دکتری، به رشته و دانشگاه مورد نظر داوطبان بستگی دارد. دانشگاه‌های مختلف ارقام متفاوتی را به عنوان کف نمره مورد پذیرش اعلام کرده‌اند اما در اکثر دانشگاه‌ها و برای بیشتر آزمون‌ها حداقل نمره پذیرفته شده 50 است. نمره EPT در بعضی از منابع از 1000 اعلام شده که در این صورت حداقل نمره قابل قبول 500 است.
  • داوطبان نباید تصور کنند پذیرش در این آزمون‌ها چندان آسان است. آنها بهتر است برای کسب آمادگی لازم در کلاس های مربوطه در آکادمی زبان نجفی شرکت کنند.
  • هزینه لازم برای ثبت‌نام در آزمون MHLE و MSRT مبلغ 60 هزار تومان، آزمون EPT مبلغ 70 هزار تومان و برای شرکت در UTEPT مبلغ 150 هزار تومان است.